Lördagen den 7 december kommer a cappellagruppen Dynamic Vocal till Pingstkyrkan Hässleholm med en julkonsert som kommer att lysa upp i vintermörkret. Publiken kommer att få åka med på en musikalisk resa genom både kända och mindre kända julsånger i en föreställning som lockar till både skratt och eftertanke.

A cappella betyder sång utan ackompanjerande instrument, och rösterna är, precis som namnet antyder, det bärande i Dynamic Vocals musik. Gruppen startade som ett projekt på Musikhögskolan 2002, men om någon då hade talat om för gruppens fem medlemmar att just de skulle fortsätta mucisera och turnéra tillsammans ända in i 2020-talet skulle de förmodligen ha avfärdat det hela som högst osannolikt. Trots detta har gruppen idag besökt ett stort antal små och stora orter i Sverige och dessutom rest i både USA, Storbritannien och Asien. Eftersom flera av medlemmarna i gruppen dessutom är pedagoger har det också fallit sig naturligt att göra konsert-projekt på skolor där sången har använts som gränsöverskridande kommunikationsmedel i mångkulturella miljöer.

I arrangemangen märks gruppens förkärlek för jazz, visa och inte minst svensk folkmusik. Dynamic Vocals önskan är att förmedla julens kärleksbudskap till varje lyssnare och att få bjuda in publiken i ett landskap av klang och rytm som får bryta av i en hektisk vardag. Välkommen till en konsert utöver det vanliga!

Biljettpris: 150 kr (Barn under 15 år gratis)